Стилиян Петров помага на тенисист в борба с рака



19-02-2013 13:36 | Искрен Минчев

Стилиян Петров помага на тенисиста Рос Хътчинс в битката му с рака на лимфните възли, пише "24 часа".

Хътчинс е един от най-близките приятели и бивш партньор на двойки на олимпийския шампион Анди Мъри. Шотландецът дори му посвети победата над Григор Димитров преди месец в Австралия.

“Говорих няколко пъти със Стилиян. Той ме увери, че имам шансове в битката с тази болест. Много е важна подкрепата на такъв човек, който е изкарал най-тежкото. Надявам се и аз като него да стигна до ремисия”, казва Хътчинс. Всеки ден той имал разговор и с Анди Мъри по телефона независимо от мястото на планетата, в което тенисистът се намира.

Вчера бе крайният срок, в който мениджърите от Висшата лига трябваше да представят списъците от 25 играчи, на които ще разчитат до края на сезона. В тях не се включват тези, ненавършили 21 г.

Като жест към болния си капитан “Астън Вила” го остави, след като го картотекира още за началото на първенството, отбелязва вестник “Дейли мейл”. “Едва ли някой знае, че второто му име е Альошов, но жестът е уникален”, твърди изданието.

През май в София пък идват бивши звезди на тима, които ще имат благотворителен мач за българските деца, болни от левкемия. Стилиян е патрон на мача и ако лекарите му позволят, ще присъства на него. Той се организира и със съдействието на БФС и министерството на спорта, което предостави безплатно Националния стадион “Васил Левски” за проявата на 25 май следобед. Билетите ще са по 10 лева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини