№7 в света спря Григор Димитров в Ротердам (видео)



16-02-2013 16:27 | Станко Димов

Хуан Мартин Дел Потро победи Григор Димитров с 6:4, 6:4 и за втора поредна година ще спори за титлата от турнира в зала в Ротердам. Аржентинецът показа много солидна игра и през целия двубой не допусна пробив на свой сервис.

От своя страна българинът не игра никак лошо, но срещу себе си имаше един повече от опитен и силен съперник.

"Много съм щастлив, че успях да победя Димитров. Той е млад и много добър. Съвсем скоро ще бъде №1 в света", каза след двубоя Дел Потро.

В неделя аржентинецът ще излезе на своя 19-ти финал, като ще преследва 14-а титла.

С достигането си до полуфинал в турнира Григор Димитров си осигури 180 точки за ранглистата, които в понеделник ще го изстрелят на нова върхова позиция в класацията на професионалистите (най-вероятно ще бъде №33). Хасковлията ще получи и чек за €65 000.

От своя страна пък Дел Потро достига до финал в турнира за втора поредна година. Неговият съперник в спора за трофея ще бъде определен по-късно тази вечер от двубоя между французите Жулиен Бенето и Жил Симон.

Очаква се в следващите дни българинът да лети за Северна Америка, където ще участва с турнирите от "Мастърс 1000" сериите в Индиан Уелс и Маями, с които на практика се слага край на първата част на сезона на твърди кортове.

КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ВИЖТЕ ТУК


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини