Григор Димитров срещу Дел Потро в събота следобед



15-02-2013 19:21 | Станко Димов

Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро ще бъде съперникът на Григор Димитров на полуфиналите на турнира в зала в Ротердам (АТР 500). Двубоят между двамата стана факт, след като аржентинецът се наложи с 6:3, 6:4 над Ярко Ниеминен (Финландия).

Дел Потро е финалист от миналогодишното издание на турнира, когато в спора за трофея загуби от Роджър Федерер. Високият близо 2 метра аржентинец и Гришо никога не са се срещали на корта. Двубоят между тях ще бъде в събота от 15:00 часа българско време, а линкове ще може да намерите в рубриката „ТЕНИС НА ЖИВО”.

24-годишният аржентинец има спечелени 13 титли след професионалистите. Безспорно най-големият му триумф е на „Флашинг Медоуз” в Ню Йорк, където през 2009-а година Дел По спечели първата си и единствена до момента титла от Големия шлем.

Аржентинецът се чувства отлично, когато трябва да играе в зала. За справка – през миналия сезон аржентинецът спечели 4 титли, 3 от които бяха в зала.
Освен 13-те титли на сингъл, Дел Потро има изиграни и 5 загубени финала.

Григор Димитров далеч не може да се похвали с успехите на аржентинеца, но нашето момче тепърва навлиза в големия тенис. В началото на сезона Гришо достигна до финал в Бризбейн, където изигра супер мач срещу Анди Мъри, но отстъпи в 2 сета. Ако успее да победи Дел Потро, Димитров ще се класира за финал в турнир от АТР за втори път в кариерата си.

Дори и да загуби в събота, Гришо има сигурни 180 точки за ранглистата, които по всяка вероятност ще му гарантират 33-ото място в подреждането идната седмица. Ако пък победи и се класира за финал, хасковлията ще си гарантира 300 точки и още по-сериозен прогрес в класацията на професионалистите.

ПРОГРАМА ЗА СЪБОТА

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини