Григор Димитров на полуфинал след фантастичен обрат



15-02-2013 16:09 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфинал на силния турнир в зала в Ротердам (АТР 500). Българинът записа драматична победа над един от най-добрите си приятели в тура - Маркос Багдатис, налагайки се с 6:7 (4), 7:6 (0), 6:3. Двубоят продължи повече от два часа и половина като предложи изключителен тенис.

Благодарение на победата Димитров се класира за полуфинал в турнир от АТР 500 за първи път в кариерата си. Неговият съперник в спора за място на финал ще бъде определен от двубоя между Хуан Мартин дел Потро и Ярко Ниеминен.

Любопитното е, че това беше четвърти двубой между Димитров и Багдатис, като българинът записа трета победа. Успехът гарантира на Гришо 180 точки за ранглистата, което значи и ново рекордно класиране в нея. Освен това нашето момче има гарантирани €65 000 от наградния фонд.

В първия сет, както и през целия турнир до момента, Григор Димитров сервираше брилянтно. Българинът вземаше с лекота геймовете, които рядко продължаваха повече от 2-3 минути.

Съвсем логично пред Димитров се откриха първите точки за пробив. Това се случи при преднина 4:3, а нашето момче получи два шанса да пробие с цената на скрити сетболи.

В първия случай обаче Багдатис пласира отличен сервис, а с грешка от бекхенд Димитров сам опропасти втората възможност. Това бяха и единствените шансове за някой от посрещащите да пробие подаването на съперника. Логично се стигна до тайбрек, в който нещата за българина не се получиха. Той допусна изоставане с 2:5 точки и в крайна сметка отстъпи с 4:7.

Вторият сет започна отлично за Димитров, който най-после успя да се справи с подаването на Багдатис и проби за 3:2. Малко по-късно българинът поведе с 4:2 и 15:40, като бе само на точка от преднина 5:2. Това обаче не само не се случи, но и при първата си точка за пробив в мача Багдатис не сгреши и изравни за 4:4.

Много драматичен бе и деветият гейм, в който Григор отново получи точка за пробив. С ретур от бекхенд в мрежата обаче  шансът не бе използван. В крайна сметка се стигна до втори тайбрек, в който Димитров се наложи със 7:0 точки.

Заключителният и решителен трети сет започна по мечтан начин - пробив и преднина 3:0 за Григор Димитров. Българинът стоеше много добре на корта, а Багдатис видимо изнемогваше и изоставаше технически от младия си съперник.

До края на мача Гришо не допусна връщане на пробива и си заслужи класирането на полуфинал.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини