Григор Димитров срещу Багдатис в петък по обяд



14-02-2013 16:07 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу своя добър приятел Маркос Багдатис в спор за място на полуфинал на силния турнир в зала в Ротердам (АТР 500).

Това стана факт, след като кипърецът се наложи с 6:4, 6:4 над намиращия се в брилянтна форма Ришар Гаске. Успехът на Багдатис бе малко очакван, тъй като преди този двубой французинът бе записал 15 победи и 1 загуба от началото на 2013-а година, в това число и 2 титли – в Доха и Монпелие.

Багдатис обаче затвърди тезата, че играе изключително успешно срещу Гаске и записа трета победа от три сблъсъка с този съперник.

Така в петък Багдатис ще се изправи срещу Димитров, а победителят ще се класира за полуфинал в турнира. Любопитното е, че Маркос и Григор са много добри приятели. От началото на година те участваха в няколко турнира на двойки, включително и в Ротердам, където отпаднаха в първи кръг.

Иначе на сингъл двамата са се срещали 3 пъти, като Григор Димитров води с 2:1 победи. Последният им дуел бе в началото на сезона на турнира в Бризбейн. Тогава българинът се наложи с 2:1 сета, а победата му гарантира участие на финал в АТР за първи път!

Миналата година се срещнаха във втори кръг на Уимбълдън, а в началото на втория сет Димитров се отказа заради физически проблеми. Първият им дуел датира от 2011-а година и турнира на клей в Мюнхен, когато отново след 3 сетова драма победата е за Григор Димитров. 

Двубоят между двамата ще започне не преди 13:30 часа, ще се играе на Централния корт и ще може да бъде наблюдаван на живо онлайн. Линкове ще може да намерите на традиционното място - рубриката "ТЕНИС НА ЖИВО".

ОСНОВНА СХЕМА В РОТЕРДАМ

ПРОГРАМА ЗА ПЕТЪК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини