Надал се отказа от двойките, ще пази колената си



14-02-2013 10:06 | Николай Драганов

Рафаел Надал се отказа от участие в турнира на двойки по време на надпреварата от категория ATP 250 в Сао Пауло.

 

След като през миналата седмица Надал игра два финала в Чили - на сингъл и на двойки още в първия турнир след завръщането си на корта, сега испанецът реши все пак да пощади колената си.

 

Във Виня дел Мар бившият №1 си партнира с Хуан Монако, докато на Brasil Open негов партньор за един мач бе друг аржентинец - Давид Налбандян. Двамата записаха победа в първи кръг, но не излязоха късно снощи за двубоя си от втори кръг срещу Оливие Марах и Орасио Себайос.

 

Така Рафа ще продължи в Сао Пауло само на сингъл, където около полунощ на 14-ти срещу 15-ти февруари ще се изправи срещу под 140 в света представител на домакините Жоао Соуса.

 

Това ще бъде първи мач за Надал на сингъл в Бразилия, тъй като той е поставен под №1 в схемата и почива в първи кръг. Ако успее да надиграе Соуса, Рафа ще срещне победителя от мача Алберт Рамос - Карлос Берлок в трети кръг.

 

"Условията са доста тежки. Кортът не е в отлично състояние и топката се контролира трудно. Жалко е, че няма да мога отново да играя с Рафа след победата, която записахме в първи кръг. Той обаче трябва да внимава за своите колена", коментира Давид Налбандян.

 

ОСНОВНА СХЕМА В САО ПАУЛО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини