Григор Димитров с впечатляващ успех над Давиденко



13-02-2013 23:10 | Искрен Минчев

Григор Димитров достигна четвъртфиналите на силния ATP 500 турнир в Ротердам, който е с награден фонд от над 1,5 млн.евро.

Българинът постигна престижна победа във втори кръг над опитния руснак Николай Давиденко (№37) със 7:5, 6:3 за 71 минути игра.

Първият сет бе равностоен, а българинът сервира по прекрасен начин, вкарвайки над 80% първи начален удар. Това му позволи да спечели 95% от точките от първи сервис и да не даде нито един шанс за пробив пред противника.

В същото време Димитров се възползва от първата точка, която му се отдаде да пробие и да затвори със 7:5.

Втората част също започна по-успешно за нашия талант, който проби подаването на руснака и дръпна с 4:1 гейма. Григор бе максимално стабилен и до края на мача дори не допусна точка за пробив пред неговия съперник и убедително затвори срещата в своя полза.

За двете си победи до момента Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста, където в момента е на 41-о място. При нова победа той ще прибави още 90 точки към актива си.

В следващата фаза съперникът на Гришо ще бъде определен от двубоя между Маркос Багдатис и Ришар Гаске. С кипъреца Димитров преди време играеше на двойки, така че двамата се познават отлично.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини