Надал: Стилът ми на игра не помага на колената ми



Надал: Стилът ми на игра не помага на колената ми
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-02-2013 17:33 | Станко Димов

Рафаел Надал вече е в Бразилия, където през седмицата ще вземе участие във втория си турнир след завръщането си на корта – Brasil Open. Миналата седмица испанецът игра в Чили, където загуби на финал както на сингъл, така и на двойки.

Пред медиите Рафа направи няколко интересни изказвания. Той призна, че стилът му на игра в никакъв случай не помага на колената му, от където идват и повечето му контузии през кариерата. Освен това Надал за пореден път се изказа остро срещу календара на АТР и многото според него турнири на твърди кортове.

„Аз съм тенисист, който играе с много страст на корта, който хаби много енергия и се раздава до край. Предполагам, че това по никакъв начин не помага на колената ми. Не мога да предсказвам бъдещето и не знам какво ще се случи утре. Ако колената ми позволяват, ще направи всичко по силите си да печеля”, коментира Надал.

„Мисля, че тенисът е единственият професионален спорт, в който състезателите играят на цимент. Не веднъж съм казвал, че турнирите на твърда настилка увреждат здравето на играчите. Че тези турнири са прекалено много в календара”, припомни Надал.

В Сао Пауло, Рафа започва надпреварата директно от втори кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини