Григор Димитров срещу Николай Давиденко във втори кръг



12-02-2013 00:31 | Николай Драганов

Руският ветеран Николай Давиденко записа победа с 2:0 сета (6:3, 6:2) над №8 в схемата Флориан Майер от Германия и се класира за втори кръг на турнира в Ротердам, където вече го очаква нашият Григор Димитров.

 

За около 70 минути на корта, Давиденко проби два пъти подаването на съперника си в първия сет, с което компенсира ранен пробив от страна на Майер и поведе с 1:0 след 6:3. Втората част тръгна с два разменени пробива и 1:1, но до края на сета руснакът проби още два пъти и логично стигна до победата.

 

Давиденко е полуфиналист от миналата година в Ротердам, като преди 12 месеца отстъпи на бъдещия шампион Роджър Федерер. По-рано днес Гришо записа първа победа над Бърнард Томич в битката на младите таланти, а във втори кръг ще се изправи срещу един от най-опитните в тура. Срещата отново ще бъде първа между двамата досега. Тя ще състои в сряда или четвъртък по обед, а утре Григор играе на двойки със своя партньор Маркос Багдатис.

 

Мачът на Гришо и Багдатис срещу Кновле и Полашек е четвърти по програма на Централния корт и ще започне след края на мача на сингъл между Гублис и Хаасе, но не преди 16:30ч.

 

Николай Давиденко е достигал до №3 в световната ранглиста през 2006-та година. Спечелил е 21 титли в своята кариера, като е достигал до общо четири полуфинала в турнири от Големия шлем.

 

В момента Давиденко е №37 в света - на четири позиции пред Димитров. Руснакът е професионалист от далечната 1999-та година и ще навърши 32 години през юни.

 

Достигна до финал в Доха навръх Нова година, който загуби от Ришар Гаске. Записа победа над Дуди Села в първи кръг на Australian Open, след което загуби от Роджър Федерер. Преди да дойде в Ротердам участва на турнира в Монпелие, където загуби от Ярко Ниеминен във втори кръг с 2:0 сета.

 

Ако успее да отстрани Давиденко, Гришо ще се изправи срещу един измежду Беноа Пер, Маркос Багдатис, Виктор Троицки или Ришар Гаске.

 

ОСНОВНА СХЕМА В РОТЕРДАМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини