ВИДЕО: Григор Димитров се завърна на победния път



11-02-2013 18:04 | Станко Димов

Григор Димитров сложи край на черната серия от 4 последователни загуби на ниво АТР. Българинът започна с победа участието си на турнира в зала в Ротердам (АТР 500), след като се наложи с 6:3, 3:6, 6:3 над Бърнард Томич. Двубоят продължи малко повече от час и половина, а нашето момче напълно заслужи победата, тъй като бе видимо по-агресивен и настоятелен в третия сет.

„Определено беше труден двубой. С него се познаваме отдавна, макар и да не сме се срещали на корта от години. Томич има отличен сервис и знаех, че трябва да правя добри ретури, ако искам да имам шанс срещу него”, коментира след срещата Димитров, който във втори кръг ще се изправи срещу Флориан Майер (Германия) или Николай Давиденко (Русия).

Двубоят започна с изключително лесни и бързи сервис-геймове, в които рядко посрещащият взимаше разиграване. В редките случаи, в които се получаваше по-дълго разиграване, Гришо имаше леко предимство. При 4:3 пред Димитров се откри златен шанс. Той поведе с 0:40 и получи 3 поредни скрити сетбола. При първия Томич се спаси, но про втория прати топката в мрежата и пробивът стана факт - 5:3! Последва бърз гейм на 0 и след 26 минути игра Димитров се поздрави с успех в първия сет - 6:3.

В началото на втората част пред Димитров се откри възможност за пробив. При 1:1 гейма, нашето момче поведе с 15:40. Томич обаче отговори с два страхотни сервиса, които не позволиха на Гришо дори да върне топката. В крайна сметка австралиецът успя да спаси подаването си - 2:1.

За жалост в ответния гейм Томич също стигна до точки за пробив, но за разлика от Гришо се възползва и поведе с 3:1. До края на сета българинът не успя да навакса изоставането и в крайна сметка Томич затвори с 6:3.

Първи до точка за пробив в решителния трети сет по традиция достигна Димитров. Още в първия гейм на Томич хасковлията имаше преднина 30:40, като опита фамозен летящ плонж в близост до мрежата. За жалост топката не мина от правилната страна на мрежата, но ако беше станало, то със сигурност изпълнението на Гришо щеше дълго да се върти из спортните емисии в следващите дни.

В шестия гейм картината се повтори - Димитров стигна до точка за пробив, но с 3 отлични сервиса Томич спаси положението - 3:3. Агресивната игра на Гришо даде резултат и в 8-я гейм пробивът най-после стана факт - 5:3 и сервис за българина. С два аса и гейм на 0, Гришо си затвърди успеха.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини