Надал: Исках победата, но тя не бе най-важното



11-02-2013 08:58 | Николай Драганов

Аржентинецът Орасио Себайос поднесе голямата изненада в Чили, доколкото поражението на Рафаел Надал на турнира VTR Open все пак може да бъде считана за такава след близо 7 месеца извън кортовете.

 

Себайос спечели своята първа титла в кариерата след близо тричасова драма във Виня дел Мар, като очаквано трудно можеше да повярва какво се случва в минутите след триумфа.

 

„Шокиран съм. Победих един от най-великите играчи в историята на тениса. Чувството е неописуемо“, бяха първите думи на световния №73.

 

„Мисля, че все още сънувам. За мен бе огромна чест да играя срещу него. Наслаждавах се на възможността да бъда заедно с Рафа в съблекалните, да се храня с него. Той е страхотен човек, бих го попитал дали е от тази планета“, добави с усмивка Себайос.

 

„Това определено беше мачът на живота ми. Никога няма да забравя този момент. Самият Рафа ми каза: наслади се на тази титла, тя е първа за теб, така че просто и се наслади.“

 

От своя страна испанецът остана в добро настроение, въпреки поражението. Той получи и огромна подкрепа от трибуните, които вееха националния флаг на Испания и тениски с текст „Vamos Rafa!”


„За мен всичко беше позитивно. Вярно е, че исках победата във финала. Вярно е, че не изиграх най-добрия си мач този следобед. Има много неща които показват, че все още далеч не съм перфектен“, коментира Надал.

 

„Надявам се това да е началото на серия от множество турнири и добри резултати за мен“, добави Рафа и подчерта, че най-голямата награда за него в този момент е просто отново да бъде на корта.

 

„Приключи една седмица, от която не знаехме какво да очакваме. Не знаехме как ще се държи тялото ми. Поне видяхме, че мога да се конкурирам с останалите отново, поне на определено ниво.“

 

„В крайна сметка, това бе една от най-хубавите седмици за мен от доста време насам. Отдавна не можех да изпитам това, което изпитах през тези няколко дни. Да бъда тук е моят триумф. Чистият тенис аспект не е най-важното нещо в момента. Най-важното е да бъда отново тук на корта, пред хората, които ме подкрепяха през цялото време“, настоя още веднъж бившият №1.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини