Рафаел Надал: На правилния път съм



09-02-2013 11:38 | Станко Димов

Поставеният под №1 в основната схема Рафаел Надал се класира за полуфинал на турнира VTR Open в Чили, след като в петък вечер победи с 6:1, 6:4 сънародника си Даниел Химено-Травер за 84 минути.

„Днес бях много по-уверен в сравнение с първите дни. Това е позитивно. Това ми дава увереност и причина да вярвам, че съм на правилния път. Щастлив съм, че победи труден съперник като Дани и успях да се класирам на полуфинал след 7 месеца отсъствие”, коментира Надал на пресконференцията след двубоя.

„Имам добри чувства в този турнир. Публиката ме подкрепя през цялото време. А това е много важно, когато не си играл толкова време”, каза още носителят на 11 титли от Големия шлем.

Рафаел Надал държи най-добрия рекорд на клей в Откритата ера на тениса – 256 победи и 19 загуби.

В спор за място на финал 26-годишният испанец ще срещне Жереми Шарди. По-късно през нощта французинът се наложи с 6:2, 6:4 над Паоло Лоренци (Италия), като по този начин изравни постижението си в турнира от миналата година. Шарди спечели 89% от разиграванията след първи сервис и се поздрави с успеха след едва 64 минути игра.

Шарди се представя много силно от началото на сезона. През януари французинът достигна за първи път в кариерата си до четвъртфинал в турнир от Големия шлем – Australian Open, където бе спрян от Анди Мъри.

Невероятно или не, Надал и Шарди никога не са се срещали на корта до момента. Двубоят между тях е в нощта на събота срещу неделя, от 03:00 часа българско време. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини