Федерер пропуска "Мастърс 1000" в Маями



08-02-2013 10:06 | Николай Драганов

Двукратният шампион Роджър Федерер няма да вземе участие в тазгодишното издание на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями през следващия месец.

 

Преди няколко месеца швейцарецът разкри, че през този сезон ще редуцира броя на турнирите, в които участва, а вече официално е ясна и първата голяма надпревара, на която Роджър няма да се появи.

 

Организаторите на турнира публикуваха списъка с участниците през 2013-та година, а в него липсва името на двукратния шампион Федерер. За последно той игра финал в Маями през 2006-та година.

 

През миналата година Роджър допусна една от изключителното малкото си загуби от вече отказалият се Анди Родик в три сета.

 

Откакто швейцарецът влезе в професионалния тур през 1999-та година, той никога досега не бе пропускал "Мастърс"-а в Маями. Любопитна подробност е, че организатор на турнира е компанията IMG, която официално прекрати договорните си отношения с Роджър в средата на миналата година.

 

Турнирът започва на 18-ти март и в него все пак ще вземат участие шампиона Новак Джокович, финалистът от миналата година Анди Мъри и Рафаел Надал.

 

Програмата на Федерер включва участие на ATP 500 турнира в Ротердам през следващата седмица, след това участие в Дубай и завръщане в Щатите, където Роджър ще брани титлата си от "Мастърс"-а в Индиан Уелс. Клей сезона за швейцареца започва през май в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини