Надал с остри критики към антидопинговата операция "Пуерто"



08-02-2013 08:34 | Николай Драганов

Носителят на 11 титли от Големия шлем Рафаел Надал отпрати остри критики към начина, по който се провежда разследването в скандалната антидопингова операция "Пуерто".

 

Рафа е един от хората, чиито имидж бе сериозно засегнат, след като неговия сънародник доктор Еуфемиано Фуентес обяви, че в своята клиника в Мадрид е работил с куп елитни атлети, сред които освен до болка нашумелите колоездачи има футболисти и тенисисти.

 

Имена извън колоезденето така и не биват съобщени, което става причина за множество спекулации, а името на Надал е едно от най-спряганите, както заради "испанската" връзка, така и заради силовия стил и уникалната издръжливост на Рафа.

 

За пореден път обаче Матадора отрече подобни абсурдни твърдения и обяви, че въпросният доктор Фуентес трябва да разкрие имената на замесените, за да изчисти веднъж завинаги името му.

 

"Не разбирам защо той не разкри имената, както и не разбирам защото съдиите не го изискаха от него. Това определено ме разочарова. Нека просто каже имената и който е замесен да търпи последствията от това", призова Надал.

 

"Не схващам защо не стигнат до дъното на нещата? Трябва да се изчистим този проблем генерално. Чух, че този доктор е работил с чуждестранни атлети, но тъй като е испанец, повечето обвинения са насочени именно към нас - испанските спортисти. Това засяга пряко мен самия"

 

Рафа коментира и твърденията на Кристоф Рокюс, че отсъствието му от корта не е бил следствие на контузия в коляното, а именно на допинг афера.

 

"Тези подозрения са меко казано глупави. Това се случва, защото контролът от страна на ITF не е публичен. WADA и ITF трябва да предоставят информация за проверките, които извършват и техните резултати. Иначе хора като Рокюс ще продължават да говорят глупости без доказателства. Невероятно е, че се говорят такива неща просто ей така."

 

Надал завърши с това, че няма как да не е разочарован от случая със скандалния Ланс Армстронг. "За съжаление, това вреди на всички нас - заради хора като Армстронг спортистите големите спортисти имаме спорен имидж."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини