Григор Димитров отпадна на старта в Загреб



05-02-2013 20:22 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна в първи кръг на турнира в зала в Загреб (АТР 250). Българинът отстъпи след 6:7 (3), 6:7 (3) пред ветерана Иво Карлович. През целия двубой нито един от двамата не стигна до точка за пробив, но за жалост в тайбрек-геймовете късметът бе на страната на местния любимец.

Загубата е четвърта поредна за Григор Димитров в Тура. Преди този двубой, той отстъпи последователно на Анди Мъри (Бризбейн), Фабио Фонини (Сидни) и Жулиен Бенето (Франция). Следващият турнир, на който Димитров е заявил участие, е в Ротердам (АТР 500).

Както предварително се очакваше, Димитров и Карлович нямаха проблеми в сервис-геймовете си. И двамата бяха изразителни, като рядко играещият на ретур взимаше точка или две от подаването на съперника. Високият повече от 2 метра хърватин изстрелваше снаряд сред снаряд от сервис, като на няколко пъти записа ас на втори сервис.

Така без да се стигне до нито една точка за пробив, изходът на сета трябваше да се реши в тайбрек. Той започна точка за точка, но при 2:3 Гришо прати в аут един форхенд в близост до мрежата и допусна мини-пробив, който така и не успя да върне. В крайна сметка първата част отиде на сметката на Иво Карлович - 7:6 (3) след 40 минути игра.

През втория сет нямаше генерални промени с тази разлика, че на 2 пъти се стигна до равенство в геймовете на Димитров. Въпреки леките колебания в играта на Гришо и огромното желание на публиката, Карлович не успя да стигне поне до точка за пробив.

Гейм след гейм, вторият сет също достигна до тайбрек. В него отново форхенд в аут на Гришо осигури на представителя на домакините ранен пробив и преднина 3:0. Последва неприятна двойна грешка на българина и нов форхенд в аут - 5:0 точки за Карлович. В крайна сметка Карлович се наложи със 7:3 точки и си гарантира място в следващия кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини