Отстъпихме на Финландия след 3 дни битка



03-02-2013 19:22 | Станко Димов

България загуби след 2:3 победи двубоя с Финландия от Втора група на Евро-африканската зона за Купа „Дейвис”. В решителния последен двубой поединично, Хари Хелиовара се справи с Александър Лазов с 3:1 сета. В отделните части – 4:6, 7:6 (4), 6:4, 6:3 след близо 4 часа игра в столичната зала „София”.

По-рано през деня Григор Димитров ни бе оставил в играта, след като спечели с 3:0 сета втория си двубой на сингъл. За жалост обаче победите на Гришо на единично се оказаха единствените за България в двубоя.

Иначе решителният пети двубой започна фантастично за България. Сашо Лазов направи изключителна серия в края на първия сет и поведе с 6:4, с което изправи на крака препълнената зала.

Нещо повече, при 5:4 във втората част Лазов получи сетбол (30:40). Стигна се до разиграване, Хелиовара пробва къса топка, нашето момче стигна с лекота до нея, но вместо да запише печеливш удар, прати топката в мрежата.

Така сетболът за 2:0 остана в история , а малко по-късно тази грешка се оказа скъпа. Стигна се до тайбрек, в който финландецът поведе с 6:1 точки, преди да изравни резултата с – 4:6, 7:6(4). За жалост в следващите два сета Лазов не успя да се наложи.

Загубата означава, че в началото на месец април България ще се изправи срещу загубилия двубоя Естония – Ирландия в бараж за оставане във Втора група на "Евро-африканската зона".

Нашият отбор определено има за какво да съжалява, тъй като Финландия дойде в София без голямата си звезда Ярко Ниеминен. Само един Григор Димитров обаче не стигна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини