България - Финландия 1:1 след първия ден (+ СНИМКИ)



01-02-2013 13:45 | Николай Драганов

България стартира с повече от категорична победа над Финландия участието си в Купа „Дейвис“, след като в откриващия мач за деня първата ракета на страната ни Григор Димитров отнесе с 3:0 (6:1, 6:1, 6:0) сета Юхо Пауку.

Финландия обаче успя да изразни резултата няколко часа по-късно, след като спечели втората среща на сингъл. Първата ракета на скандинавците – Мика Континен, надви с 3:0 сета Александър Лазов (ВИЖ РЕПОРТАЖ ОТ ДВУБОЯ). В отделните части – 7:6 (4), 6:3, 6:4.

Така след първия ден интригата остава жива. В събота ще се изиграе двубоят на двойки, а в неделя са последните два двубоя на сингъл, които ще определят победителя от сблъсъка. 

 

В пълната зала „София“ Гришо далеч не показа всичко, на която е способен, но въпреки това нито за миг на остави съмнение кой е по-класният тенисист и за по-малко от час и половина се поздрави с успех.

 

Намиращият се под №1117 в световната ранглиста финландец опита всичко, на което е способен и показа, че притежава някои отлични удари, но нямаше никакъв шанс, когато Димитров бе достатъчно концентриран.

 

Двубоят започна отлично за Гришо, който само за няколко минути поведе с два пробива и 3:0 гейма. Последва лека загуба на концентрация, няколко непредизвикани греши и двойна грешка от начален удар, което позволи на Пауку да върне единия пробив. Димитров веднага се концентрира отново и зарадва трибуните с три победни гейма за крайното 6:1 след само около 20 минути на корта.

 

По идентичен начин се разви и втората част, където финландецът отново нямаше идея и най-вече сили да бъде равностоен конкурент на №40 в света. Пауку нижеше грешка след грешка, докато с достатъчно стабилна игра най-вече за публиката, Димитров за минути поведе с два пробива и 5:0 гейма. След страхотна борба и няколко равенства Пауку взе един гейм, но само секунди по-късно, България вече водеше с 2:0, а резултатът отново бе 6:1 за Григор Димитров.

 

Трудно бе за самия Гришо да изпита удоволствие от тениса и в третия сет, който започна по познат сценарий, а в края резултатът му бе още по-тежък за Финландия. Този път Гришо не даде нито гейм на Пауку и след 6:1, 6:1, 6:0, зарадва трибуните с първи успех в Купа "Дейвис" през тази година.

„Определено това бе най-лесният ми мач от началото на годината. Важно бе да си свършим работата по възможно най-бързия начин. Хубаво е понякога да можеш да се позабавляваш на корта, радвам се, че успях да завърша мача в три сета, надявам се да победим.

"Винаги съм се наслаждавал да играя пред българска публика, благодаря на хората, които ме подкрепяха. Трябва да спечелим този сблъсък, така че ако трябва ще играя и на двойки."

ГАЛЕРИЯ ОТ УСПЕХА НА ДИМИТРОВ - ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини