Григор Димитров открива Купа "Дейвис" (+СНИМКИ)



31-01-2013 12:39 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще открие сблъсъка между България и Финландия по тенис в неофициалното световно отборно първенство "Купа Дейвис" в петък от 14:00ч, предаде репортер на Tennis24.bg.

 

Това стана ясно, след като днес бе теглен жребият и бе определена програмата за турнира, който ще се проведе в зала "София" между 1-ви и 3-ти февруари.

 

Според правилника на турнира в петък ще се изиграят два двубоя, в събота един мач на двойки, а в неделя предстоят още два мача на сингъл, като съответно противниците ще бъдат разменени.

 

Откриващият мач ще се състои утре - петък, първи февруари, а един срещу друг на корта ще излязат Григор Димитров и Юхо Пауку. Двубоят е с начален час 14:00ч.

 

Двадесет минути след приключването на този двубой във втори сблъсък между България и Финландия един срещу друг се изправят Александър Лазов и Мика Континен.

 

В събота предстои мач на двойки, като от наша страна на корта ще излязат Тихомир Грозданов и Димитър Кузманов. Техни съперници ще бъдат Хари Хелиовара и Хенри Континен. Този мач е с начален час 15:00.

 

В неделя противниците се обръщат - Григор Димитров трябва да играе с Мика Континен, а Александър Лазов да се изправи срещу Юхо Пауку. 

 

Важно е да се направи уточнението, че победител в сблъсъка е онзи отбор, който първи достигне до 3 победи от възможните 5 мача. Дори един от съперниците да поведе с 3:0 още в събота обаче, мачове ще се играят и в неделя. Форматът на двубоите е 3 от 5 сета, но ако се стигне до протоколни два мача в неделя, те ще се играят във формат 2 от 3 сета

 

До един час преди съответните двубои, капитаните на България и Финландия имат право да променят състезателите, които ще участват в съответния двубой. 

 

Жребият днес бе теглен от кметът на София Йорданка Фандъкова, която пожела успех и на двата отбора и изрази задоволството си, че София е домакин на толкова важно тенис събитие. На пресконференцията присъстваха още президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков, главният съдия Ханс Окс, както и представител на BNP Paribas - основен спонсор на Купа "Дейвис".

 

Българската национална телевизия ще излъчва всички двубои на живо, като по предварителни плановете изявите на Григор Димитров ще бъдат предавани по БНТ, а останалите мачове по БНТ2.

 

Петък, 14:00ч. 
1. Григор Димитров - Юху Пауку (БНТ)
2. Александър Лазов - Мике Континен (БНТ2)

Събота, 15:00ч.
1. Кузманов/Грозданов - Хелиовара/Х. Континен (БНТ)

Неделя 14:00ч.
1. Григор Димитров - Мике Континен (БНТ)
2. Александър Лазов - Юху Пауку (БНТ2)

ЖРЕБИЯ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ИЛИЯНА ИВАНОВА, ФОТОГРАФ НА TENNIS24.BG, ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини