ВИДЕО: Шампионът Джокович не даде шанс на Бердих



22-01-2013 13:10 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Световният №1 се наложи с 3:1 сета над Томаш Бердих – 6:1, 4:6, 6:1, 6:4.

 „Радвам се, че не останах на корта 5 часа, както последният път”, сподели Джокович в интервюто на корта. „Надявам се, че двубоят ви е харесал, атмосферата беше страхотна. Срещу Томаш винаги е трудно, той е част от Топ 10 вече няколко години, силен е, може да те бие на всяка настилка”, каза сърбинът.

Ноле призна, че е направил всичко възможно, за да се възстанови след тежкия двубой с Вавринка преди 2 дни. „След такъв мач е нужно доста време за възстановяване. Легнах си в 05:00 часа и станах в ранния следобед. Направих нормалните неща – разходих се в парка, гледах телевизия. Вижте, с щаба ми не сме открили тайната на подмладяването, но явно сме си свършили добре работата, защото бях здрав и свеж за двубоя днес”, коментира сърбинът.

Относно предстоящия сблъсък с Ферер, Ноле сподели: „Играли сме доста заедно. Миналата година се срещнахме тук на четвъртфинал, беше труден двубой. Трябва да покажа най-доброто от себе си, защото Ферер е най-добре подготвените състезатели в Тура”.

Джокович изигра фантастичен двубой и напълно заслужи успеха си. Сърбинът имаше известни проблеми само във втория сет, в който допусна ранен пробив. При 4:5 Ноле имаше 4 точки за връщане на пробива, при това основно на втори сервис на съперника, но Бердих показа здрави нерви и затвори за 6:4.

В другите три части обаче шампионът бе безапелационен. Джокович игра много разнообразно, записа печеливши удари от всички зони на корта и както винаги показа стабилна защита.

До днешния двубой Бердих не бе загубил нито сет в турнира. Чехът не успя да развали магията и за трета поредна година отпада на четвъртфинал (2011 Джокович, 2012 Надал).

Джокович пък вече е на полуфинал, където ще се изправи срещу Давид Ферер (Испания, №4). Двамата са се срещали 14 пъти, като сърбинът води с 9:5 победи. Любопитното е, че 2 от 5-е победи на Ферер са на твърда настилка.

За последно испанецът надви Ноле на заключителния „Мастърс” турнир в Лондон през 2011-а. През миналата година двамата се срещнаха 3 пъти, в които победител излизаше Джокович.

ДЕНЯТ В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини