Гришо и Багдатис напускат Мелбърн след два тайбрека



21-01-2013 08:00 | Николай Драганов

Григор Димитров и неговият партньор на двойки в тазгодишното издание на Australian Open - Маркос Багдатис, не успяха да се класират за четвъртфинал в Мелбърн. Гришо и кипърецът отстъпиха с 0:2 сета след два тайбрека - 6-7(6), 6-7(5) на колумбийската двойка Себастиан Кабал и Роберт Фара.

За целият двубой не бе осъществен нито един пробив, но за съжаление Димитров и Багдатис нямаха късмет в решителните моменти. С достигането си до осминафинал в Мелбърн, Григор и неговият партньор си осигуриха 180 точки за ранглистата на двойки, а благодарение на тях българинът ще се изкачи с близо 300 места до около №250 в света.

В началото на първата част сервиращите взимаха подаванията си, за да се стигне до 3-2, когато "нашата" двойка имаше три поредни точки за пробив, но ги пропусна. След това не успя още веднъж, а при 6-5 Гришо и Багдатис имаха и сетбол, но отново на сервис на техните съперници и отново той не бе реализиран. В тайбрека колумбийците поведоха с 3-0, Димитров и Багдатис успяха да изравнят при 6-6, но грешка на кипъреца доведе до сетбол за Кабал и Фара, които не сбъркаха.

В началото на втората част Гришо и Багдатис трябваше да отразяват няколко точки за пробив, но също не се пречупиха, а до нови проблеми за сервиращите до края на сета почти не се стигна, което логично доведе до втори тайбрек.

Той започна с мини-пробив за Димитров и партньора му, но последва лоша серия, а малко след това и четири мачбола за колумбийците. Те не успяха в първите три опита, но последния бе реализиран, а с това мача приключи.

Така Григор Димитров окончателно приключва участието си в Мелбърн и се прибира в България, където между 1-ви и 3-ти февруари му предстои участие за Купа Дейвис, където България ще спори с Финландия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини