ВИДЕО: Федерер охлади страстите на Томич



19-01-2013 12:15 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за четвърти кръг на Australian Open, след като се наложи с 6:4, 7:6 (5), 6:1 над голямата надежда на домакините Бърнард Томич. Швейцарецът изигра перфектен двубой и показа изключително движение по корта, както и отлична защита. 31-годишният Федерер завърши срещата без да допусне пробив и продължава за осминафинал без загубен сет!

Въпреки на пръв поглед изразителния резултат, успехът за Федерер далеч не дойде толкова лесно, напротив. Младият Томич демонстрира много мощна игра, удряше топката плоско и нижеше печеливши удари от всички зони на корта. Един ранен пробив обаче се оказа достатъчен на ФедЕкспрес да вземе първия сет.

През втората част швейцарецът имаше няколко точки за пробив, но в най-напечените моменти Томич изстрелваше топката с всички сила върху линията и спасяваше кожата. Така логично се стигна до тайбрек, в който местният любимец имаше преднина първо 4:1, а след това и от 5:3 точки. Федерер обаче превключи на друга предавка и буквално спря да греши, което му осигури 4 поредни точки и втория сет.

В началото на третата част Федерер проби и поведе с 3:0, а желанието за игра у Томич изчезна. Швейцарецът не се поколеба и до края побърза да подсигури победата си. Любопитното е, че за втора поредна година Томич губи на домашния Голям шлем от Федерер. Преди днешния двубой Бърнард Томич сипеше закани, че ще победи именития си съперник, но явно ще трябва да почака още, за да осъществи подобен подвиг.

Следващият съперник пред Роджър Федерер в Мелбърн ще бъде Милош Раонич. Победителят от двубоя ще получи правото да участва на четвъртфинал в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини