ВИДЕО: ФедЕкспрес премина с лекота през Давиденко



17-01-2013 12:30 | Станко Димов

Четирикратният шампион от Откритото първенство на Австралия Роджър Федерер записа втората си чиста победа в тазгодишното издание на турнира. Федерер се наложи с 3:0 (6-3, 6-4, 6-4) Николай Давиденко и се класира за трети кръг, където вече го очаква младата надежда на домакините Бърнард Томич.

В едва втория си официален мач за годината, швейцарецът показа както някои изключителни удари, така и доста неточности, но нямаше проблем да се наложи над опитния си руски съперник за два часа и една минута на корта.

Все пак трябва да се отбележи, че Федерер допусна цели 42 непредизвикани грешки срещу 39 за неговия съперник. Роджър осъществи по един пробив и във всеки един от трите сета, не допусна нито веднъж да бъде пробит когато сервира и записа 18-та победа от 20 двубоя над Давиденко.

Още в първия сет Федерер пропусна седем възможности за пробив, като имаше поне по точка във всеки сервис гейм на Давиденко с изключение на първия. Швейцарецът спечели подаването на съперника в шестия гейм за 4-2, след което нямаше проблем да поведе с 1:0.

Във втората част пробивът бе факт още в третия гейм, когато Федерер поведе с 2-1, а до края на сета имаше шанс още няколко пъти да пробие и втори път, но в крайна сметка това не се наложи, Роджър сервираше повече от стабилно и поведе с 2:0.

Още по-бърз бе пробивът в третия сет – той дойде при първото подаване на Давиденко, при това загубено на нула. Роджър отново не срещна никакви проблеми, когато подаваше и не допусна нито една точка за пробив пред своя съперник за целия двубой.

„Мачът беше труден, Николай е добър съперник, добър играч, познавам го от доста време. Радвам се, че нещата вървят добре срещу него. Той имаше проблеми, но винаги е труден опонент“, коментира Федерер своята забележителна серия над руснака. Помолен да коментира колоритните си розови маратонки, той отвърна:

„Обичам да си играя с цветовата гама. Казах си, че като начало на Новата година трябва да пробвам нещо. Харесва ми, преди играех с една розова фланелка, която беше голям хит.“

„Отново срещам Томич, както и миналата година. Той заигра много добре към края на миналата година, прави го и от началото на тази. Очаквам сечени удари, ще бъде тежък мач. Ще се лъжем, ще се маневрираме. Не трябва да му давам нищо като подаръци, да бъда агресивен и издръжлив физически“, завърши швейцарецът.

ДЕН IV НА AUSTRALIAN OPEN В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини