ВИДЕО: Експресно начало за Федерер и Мъри



15-01-2013 08:11 | Станко Димов

Двама от големите фаворити за титлата – Роджър Федерер и Анди Мъри започнаха по безупречен начин участието си на Откритото първенство на Австралия, като спечелиха с лекота двубоите си от първи кръг.

Роджър Федерер се наложи с 6:2, 6:4, 6:1 над французина Беноа Пер в мач, който беше лишен от интрига. Още в началото на първия сет Федерер проби подаването на съперника си, а при 4:2 с втори пробив на практика реши сета.

Подобен сценарий се разви и през втората част, когато швейцарецът отново рано проби и съхрани аванса си до края. В третия сет пък пер успя да запише едва гейм на сметката си, колкото да избегне „лешник” за довиждане.

Двубоят продължи едва 83 минути – изцяло по вкуса на 31-годишния Федерер. Във втори кръг швейцарецът, който за последно триумфира в Австралия през 2010-а година, ще се изправи срещу победителя от двубоя Дуди Села – Николай Давиденко.

Не по-малко убедителен бе и Анди Мъри. Британецът, който се е устремил към втора поредна титла от Големия шлем, се справи 6:3, 6:1, 6:3 с Робин Хаасе (Холандия).

Подобно на Федерер Мъри направи ранни пробиви и в трите сета и се поздрави с успеха след 97 минути предстой на централния корт „Род Лейвър арина”.  Следващият съперник пред Мъри е португалецът Жоао Соуса.

В изцяло френски сблъсък 7-ият в схемата Жо-Вилфред Цонга се справи с Микаел Лодра – 6:4, 7:5, 6:2. Атлетичният Цонга, който е финалист в турнира от 2008-а година, имаше леки затруднения в първите два сета,в  които Лодра се държеше равностойно. В края обаче левичарят грохна физически и се предаде. Във втори кръг Цонга ще се изправи срещу японеца Го Соеда.

AUSTRALIAN OPEN - ДЕН II В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини