Без промени в състава на България за "Фед Къп"



08-01-2013 12:50 | Николай Драгиев

Вече е ясен пълният състав на България за двубоите от първа група на Евро-африканската зона на турнира „Фед къп”, които започват на 6 февруари в Ейлат, Израел.

„Освен на Цветана Пиронкова, Елица Костова и Диа Евтимова, ще разчитам на Изабелла Шиникова, т.е. на същия състав както миналата година”, каза капитанът на състава Дора Рангелова.

Имало е варианти да бъдат повикани дебютантките Александрина Найденова и Виктория Томова. И двете обаче са заявени за серии турнири – съответно в Южна и Северна Америка, и е било преценено, че е по-добре да участват там.

Освен това Шиникова показа отлична форма през декември и игра два последователни финала на турнири в Турция, което е наклонило везните в нейна полза.

„Няма да събирам момичетата на лагер. Говорихме и се разбрахме, че е по-добре те да играят на турнири и да трупат опит. Цвети, Елица и Диа са заявени за турнира на WTA в Париж в зала, който започва на 28 януари. Искам да съобщя, че вече имаме официално облекло. За втора поредна година фирмата на Маги Малеева „Капаска” ни облече”, продължи Рангелова.

Турнирът в Ейлат се очертава като много силен за поредна година. Сред заявените са имена като №4 в световната ранглиста Агниешка Радванска, сестра й Урсула, която е 31-а, англичанките Хедър Уотсън и Лора Робсън, и двете в топ 50,  и др. Не е изключено отново да играе за Беларус и световната номер едно Виктория Азаренка, но съставът още не е обявен.

„Отново ще кажа, че целта ни е оставане в групата. Винаги на този турнир има поне по десетина тенисистки от първата стотица. Разчитаме и на добър жребий, макар че няма да сме сред поставените отбори. Надяваме се да сработим добра двойка, което често е проблем при нас”, коментира още Дора Рангелова.

Жребият за „Фед къп” се тегли на 14 януари в централата на Международната тенис федерация в Лондон. Отборите ще бъдат разделени на четири групи.

Евентуалните съперници на България са съставите на домакина Израел, Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватска, Грузия, Великобритания, Унгария, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения и Турция.

Победителят от група „А” играе с този от група „С”, а от „В” с „D”  за определяне на двата отбора, които отиват на плейофи за влизане в Световна група II на турнира. Последните в четирите групи се срещат, за да излъчат двата тима, които отпадат във втора група на Евро-африканската зона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини