Федерер: Целта ми оттук нататък е да съм №1 в ранглистата



01-01-2010 15:20 | Станко Димов

Веднага, след като загуби от Робин Сьодерлинг, световният номер 1 Роджър Федерер заяви, че шведът е отличен тенисист, който напълно си е заслужил успехите през последния сезон. Според него двамата ги чакат още напрегнати двубои за в бъдеще.

"Робин направи страхотен сезон. Миналата година доста пъти играхме и той нямаше късмет да спечели нито един мач. Днес обаче той бе по-добър и логично спечели. Убеден съм, че и за в бъдеще често ще играем един срещу друг", обясни Федерер.

"Моята цел оттук нататък е да бъда първи в ранглистата. Обичам да печеля турнири, но все пак това е моят приоритет оттук нататък. Не си мислете, че нямам желание да играя или нещо такова. Напротив, все още имам огромна мотивация и нужда да печеля големи турнири", успокои феновете си швейцарецът.

Той определи раждането на дъщеричките си като "голямо събитие", което обаче не е променило отношението му към играта. "Да, това бе много важно събитие за мен, но не мисля, че промени чак толкова живота ми или нещо свързано с тениса. Наистина ми харесва тази ми роля и смятам, че ще бъда също толкова успешен занапред. Обичам да пътувам в различни места по света, съпругата ми също. Убеден съм, че и тя не иска да променяме нищо", обобщи още Роджър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини