Гришо е 41-ви, стартира в Сидни във вторник



Гришо е 41-ви, стартира в Сидни във вторник
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-01-2013 09:30 | Николай Драганов

Григор Димитров остана на крачка от дебют в Топ 40 и се намира под №41 в новото издание на ранглистата.  Благодарение на отличното си представяне и финала в Бризбейн, Гришо натрупа актив от 1008 точки и изостава само на 7 от намиращите се пред него Николай Давиденко и вече отказалият се Анди Родик.

 

Сметките показват още, че ако беше надиграл Анди Мъри на финала, българинът щеше да заеме 34-то място в света и да влезе като последния поставен на Australian Open поради отсъствието на Рафаел Надал и Марди Фиш.

 

Все пак дебютът на Димитров сред най-добрите 40 изглежда въпрос на седмици. Давиденко, а и намиращият се 15 точки пред Гришо Виктор Троицки няма да играят през тази седмица, докато нашенецът ще участва на турнира в Сидни.

 

Състезанието е от категория ATP 250 и започна днес, а мачът от първия кръг на Григор Димитров срещу Фабио Фонини е във вторник. По програма той е последен четвърти на корт "Грандстенд", където първият мач започва около 02:00 часа българско време, което означава, че Гришо ще може да бъде наблюдаван на живо около 07:00 - 8:00 часа сутринта, а линкове ще намерите както обикновено в секцията ни "Тенис на живо" преди двубоя.

 

При евентуален успех над Фонини, българинът ще срещне поставеният под №8 в схемата Марсел Гранойерс (Исп), който надигра трудно с 2:1 сета (5-7, 7-6, 6-1) играещия с WC австралиец Матю Ебдън.

 

Освен точките, в Бризбейн Димитров добави и $41 540 от наградния фонд, благодарение на които мина границата от 1 милион долара.

ОБНОВЕНА РАНГЛИСТА АТР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини