Федерер: Джокович е големият фаворит в Австралия



04-01-2013 20:18 | Станко Димов

Роджър Федерер отпътува за Австралия, където след 10 дни започва първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. Швейцарецът обаче направи междинна спирка в Сингапур, където имаше ангажимент към един от основните си спонсори - Credit Suisse.

Федерер отдели подобаващо време за местните журналисти, като говори по най-различни теми – от подготовката си за сезона, до контузията на Рафаел Надал.

„Много съм щастлив, че сезонът започна. Тази година направих малко по-различна подготовка за Autralian Open (бел.ред. Федерер отказа да играе на загряващи турнири и ще започне сезона директно в Мелбърн), но съм сигурен, че съм психически свеж. Физически също съм ОК и вярвам, че ще се представя силно в Австралия”, коментира Федерер.

„Сезонът е много дълъг и за мен е важно да остана здрав през цялото време, да не губя мотивация и да се забавлявам на корта”, сподели швейцарецът, визирайки сравнително по-малкото турнири, на които ще участва през настоящия сезон.

Федерер каза също, че не той е големият фаворит за титлата в Австралия. „Кой ще спечели ли? Новак Джокович е големият фаворит”, категоричен е рекордьорът по титли от Големия шлем.

В заключение швейцарецът сподели мнението си и за Рафаел Надал, който ще пропусне турнира в Мелбърн заради стомашен проблем. „Много съжалявам за Рафа. Неговото отсъствие няма как да не се усети. Все пак вярвам, че и без него ще се получат страхотни битки в Австралия”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини