Григор Димитров прегази световния №13



03-01-2013 07:00 | Станко Димов

Григор Димитров записа една от най-впечатляващите победи в кариерата си, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Милош Раонич (Канада). Двамата се изправиха в двубой от втори кръг на турнира в Бризбейн (АТР 250), а благодарение на успеха хасковлията си осигури място на четвъртфинал в надпреварата.

Най-показателен фактор за победата на Гришо тази сутрин бе неговият начален удар. Българинът записа впечатляващите 100% успеваемост след вкаран първи сервис, печелейки 26 точки след 26 разигравания.

Освен това той регистрира и двойно повече асове от своя опонент (10 срешу 4). Любопитното е, че Раонич гради играта си именно върху началният удар, който за наша радост днес значително изоставаше от този на Димитров.

В спор за участие на полуфинал в турнира Григор Димитров ще се изправи срещу Юрген Мелцер (Австрия) около 06,00 часа българско време на 4-и януари.

Юрген Мелцер е на 31 години и започна сезона като №29 в АТР. Двамата с Григор играха съвсем наскоро – на турнира в парижката зала „Берси” (Мастърс 1000) преди няколко месеца, когато хасковлията се наложи с 2:0 сета.

Въпреки сладката победа, време за почивка за Григор Димитров няма. Малко по-късно днес той отново ще излезе на корта, само че за двубоя си в турнира на двойки, където със своя партньор Кей Нишикори ще се изправят срещу представители на домакините от Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини