Гришо: Гордея се, че играя за България (видео)



31-12-2012 12:15 | Станко Димов

Григор Димитров започна сезона с победа в турнира на двойки в Бризбейн. Българинът отдели няколко минутки и за официалния сайт на АТР, като отговори на любопитни въпроси. Гришо направи равносметка на отминаващата 2012-а година, която определи цялостно като добра за него. Също така Димитров изрази и надеждите си за новата година.

„Изминалият сезон бе добър за мен. Имах няколко контузии, но като цяло записах и добри резултати. Играх на 3 последователни полуфинала в АТР. Основната ми цел за новия сезон ще бъда да се представям още по-силно и да достигам по-далеч в турнирите”, коментира Димитров.

Българинът бе попитан и за магическия удар в двубоя с Виктор Троицки, който в последствие бе определен за №1 на сезона. „След двубоя с Виктор се видяхме в съблекалнята и той ми каза „Какво по дяволите беше това?!”. Не знам как се случи. Не във всеки двубой ти се отдава възможност да опиташ удар като този. Имах късмет в

Българинът също така каза, че се гордее, че играе за България. „Страхотно е, че съм първият българин, достигнал Топ 50 на АТР. Тенисът е спорт, който се развива добре в моята страна. Горд съм, че играя за България”, коментира Гришо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини