Джокович: Изненадан съм от решението на Надал



29-12-2012 13:53 | Искрен Минчев

Световният номер 1 Новак Джокович изрази учудването си от решението на Рафаел Надал да откаже участие на Australian Open 2013. Преди около седмица самият Надал се е свързал с него, за да обсъдят вариант за съвместни тренировки в Абу Даби.

Както е известно в петък Надал обяви, че няма да участва в Мелбърн, а също и на турнира в Доха, тъй като се възстановява от стомашен вирус.

"Чух се с него преди седмица и той ми каза, че се чувства по-добре. Освен това говорихме за съвместни тренировки. От тогава обаче не сме говорили," споделя сърбинът.

"Желая на Надал бързо възстановяване, той е допринесъл много за развитието на тениса. Това определено не е добра новина," коментира Новак Джокович.

Самият Рафаел Надал не е играл на официален турнир близо шест месеца.

"Коляното ми е в много по-добро състояние и процесът на възстановяване върви добре, както и прогнозираха лекарите. За момента обаче вирус не ми позволява да тренирам в последната седмица и затова няма да участва в Доха и Мелбърн, както планирах," обясни Надал.

Наставникът на Рафа - Тони Надал поясни, че в момента Матадора не е готов за мачове в 5 сета и това е причината да не пътува за Австралия.

"Решихме да не пътуваме за Австралия, тъй като той няма да е достатъчно добре подготвен за турнир от ранга на тези в Големия шлем.

"Не е добра идея като първи турнир да участва на такъв с мачове 3 от 5 сета. Той просто няма да е готов затова. Наистина голям малшанс, но няма какво да направим.

"Най-професионално е да започнем сезона, когато сме готово," коментира Тони Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини