Александър Лазов е спортист №1 на НСА



19-12-2012 12:52 | Искрен Минчев

Държавният шампион по тенис за мъже – индивидуално и отборно, Александър Лазов бе избран за №1 на Националната спортна академия.

Анкетата се организира от Асоциацията на спортните клубове в НСА с председател Румен Иванчев. За първи път тази година мъжете и жените бяха в отделни класации.

„Лазов спечели след много оспорвана борба, защото имаше състезатели по борба, карате и самбо с медали от големи първенства. Но с първото място на Сашко се отдава почит не само на постиженията му през 2012 година, но и на тениса като значим и тежък спорт.

"Жалко, че той не е в България и не успя да присъства на церемонията на 15 декември. Говорих с него и когато се прибере от Германия за празниците, лично ректорът на НСА доцент Пенчо Гешев ще му връчи наградата ”, коментира Иванчев.

През този сезон 22-годишният левичар от Пазарджик Александър Лазов стана шампион на открито на единично и на смесени двойки (заедно с Изабелла Шиникова) и изведе отбора на Национална спортна академия до златните медали.

За най-добра спортистка на НСА бе определена сноубордистката Александра Жекова. Треньори на годината са Станка Миланова (лека атлетика) и Радослав Пенов (карате).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини