Бьорн Борг ще работи в академията на Григор Димитров



17-12-2012 01:49 | Искрен Минчев

Легендата в тениса Бьорн Борг отскоро помага в шведската академия, където вече тренира и българската звезда Григор Димитров, пише "24 часа".

Шведът е бивш номер 1 в световната ранглиста и носител на 11 титли от "Големият шлем". Той спечели 5 пъти поред "Уимбълдън", а останалите са от откритото на Франция "Ролан Гарос".

56-годишният ексшампион е получил поканата лично от Магнус Норман, Никлас Култи и Микаел Тилстрьом. Тези трима бивши шведски звезди ръководят академията Good to Great в Стокхолм.

"Свързан съм с този проект още от самото начало. Харесвам начина, по който се работи там. По тази причина не се колебах изобщо, когато ми се обадиха с предложението да стана консултант. Важното е да обединим усилията си и да намерим нови таланти, за да върнем Швеция на световната карта в тениса", сподели Борг.

Сред задачите пред Култи и компания е да се намери терен, на който академията да построи собствен тренировъчен комплекс. В момента се водят преговори с общинските власти в Стокхолм.

Григор Димитров се подготвя в Good to Great с Тилстрьом. В края на този месец двамата ще пътуват за Австралия, където първата ракета на България ще започне сезона на турнира в Бризбейн. Талантът от Хасково все още е смятан за един от младите, от които може да се очаква да направят пробив в големия тенис догодина.

Допреди месец и половина Григор бе в академията на Патрик Муратоглу край Париж, а французинът му бе личен треньор. Специалистът ще продължи да работи само с тъмнокожата американска суперзвезда Серина Уилямс, с която май са гаджета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини