Григор Димитров спортист №1 на Черно море (обновена)



15-12-2012 09:10 | Станко Димов

Григор Димитров бе обявен за спортист №1 на варненското сдружение ССК Черно море. Гришо завоюва високото отличие заради картотеката си в Черно море – Елит.

Григор Димитров завърши сезон 2012 на рекордното за него 48-о място в ранглистата на АТР. В началото на годината българинът, в тандем с Цветана Пиронкова, завърши на трето място в турнира на смесени двойки „Хопман къп”.

През лятото Гришо записа дебютно участие и на Олимпийски игри, където достигна до втори кръг. Освен това през сезон  2012 хасковлията достигна до 3 полуфинала в турнири от календара на АТР.

На церемонията снощи във Варна наградата от негово име получи главният треньор на ТК "Черно море-Елит" Огнян Илиев.

Второ място в допитването на сдружението зае лекоатлетката Ваня Стамболова. Въпреки олимпийското си фиаско (падане на първото препятствие в квалификацията) тя има финал на световно първенство, злато и сребро от Балканиадата.

Щангистът Стоян Енев е бронзов в класацията на сдружението. Клубът по водна топка Черно море 1948 стана №1 в колективните спортове със спечелената Купа България. В индивидуалните дисциплини №1 са гимнастиците на Интерком груп – Черноморски юнак, които спечелиха всички титли в страната.

СПОРТНИ СТОКИ ОНЛАЙН - ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини