Надал: По-скоро бих се отказал, отколкото да взема допинг



13-12-2012 16:44 | Искрен Минчев

Рафаел Надал обяви, че в последно време се чувства физически добре и възстановяването му от поредните физически проблеми върви успешно. Испанецът ще се завърне на корта с началото на новия сезон, но очаква да е в топ форма едва след няколко месеца.

"Много съм доволен от състоянието си в последно време. Все пак пет месеца не съм тренирал на високо ниво. Ако успея да се подготвя добре смятам да стартирам с турнира в Доха, но без очаквания за някакви резултати. Ще опитам да съм в оптимално състояние през февруари или началото на март - както физически, така и психически," заяви испанецът.

Испанецът признава, че е мотивиран отново да се завърне на топ ниво, макар да признава, че е възможно и да не успее. Той обаче е позитивно настроен. "На 26 години съм постигнал повече, отколкото някога съм си мечтал, така че вече приемам нещата по-спокойно," разкрива той.

Надал също така разкрива, че Роджър Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри са му изпращали съобщения, с които го подкрепят по време на възстановяването му. Въпреки той признава, че не ги счита за приятели, а такива са единствено момчета от родния Манакор.

Рафа разкрива и своята цел - да остане в тениса до Олимпийските игри в Бразилия през 2016-а година.

Той споделя, че наскоро е бил проверен в два поредни дни рано сутринта от допинг ченгета. "Не се оплаквам от допинг контрола, а от начина, по който се случват нещата. Наистина е стресиращо и доста плашещо да ти позвънят на вратата в 6,30 сутринта.

"Тези хора си вършат работата и нямам нищо против тях. Самият аз знам, че съм чист, никога в живота си не съм взимал нещо. По-скоро бих се отказал, отколкото да мамя по някакъв начин," споделя Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини