Оливие Рокус надигра Джокович в Маями



27-03-2010 04:49 | Николай Драгиев

Меко казано сензационна загуба записа Новак Джокович на старта на Sony Ericsson Open в Маями. Финалистът от миналата година се сгромоляса срещу 167-сантиметровия Оливие Рокус. Белгиецът спечели след 3 часа битка с 6-2, 6-7 (7), 6-4. Така при крайна победа за Рафаел Надал в турнира, той има всички шансове да си върне второто място в ранглистата.

Това бе втора победа над играч от топ 10 за Рокус, чиято битка с Ноле бе определена като "Давид срещу Голиат" от световните медии. Двубоят бе изпъстрен с драматични обрати, дъжд и наистина здраво раздаване от страна и на двамата.

За Новак това е четвърта загуба през сезона и е второ поредно огромно разочарование за него. Миналата седмица той падна в четвърти кръг в Индиън Уелс от бъдещия шампион Иван Любичич.

"Той ме накара да тичам здраво и ме изтощи. Оливие игра страхотно днес и заслужи победата си. Той бе пределно мотивиран да спечели срещу мен и нямаше какво да губи," призна Джокович. "Не се чувствах добре на корта и всеки можеше да види това. Не атакувах, а чаках грешки, което не беше правилният подход. Животът обаче продължава. Ще опитам да преживея и това поражение," обясни Ноле.

Рокус бе повече от изненадан от триумфа си. "Разбира се, че не съм очаквал да спечеля. Да биеш номер 2 в света, не се случва всеки ден. През 2005-6 година имах мачбол срещу Федерер, но само толкова. Срещу Надал също. Няма как да не съм щастлив, че бих може би най-добрия играч в света", коментира Оливие.

Известен факт е, че белгиецът е сред най-ниските играчи в АТР. Попитан преди време какво иска да му се случи, той отговаря "да съм висок". "Оправям се с това нещо от 12-годишен. 18 години мисля, че го правя добре. Това вече не ме притеснява, имам всички нужни оръжия. Тичам доста, физически ми е трудно, но давам всичко от себе си," сподели Рокус.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини