Чичо Тони: Надал е напълно чист от допинг



30-11-2012 02:01 | Искрен Минчев

Наставникът на Рафаел Надал - Тони Надал направи коментар за очакванията си преди новия тенис сезон. В момента Матадора се възстановява от травма в коляното и това затруднява тренировъчния процес.

"Всички в нашия екип преживяхме трудно периода на отсъствие на Рафа от корта. Сега предстои да се върнем към тренировъчен процес и ще се постараем Надал отново да е първи.

"Дали това ще ни се отдаде? Времето ще покаже - не мога да знам това," обясни Надал-старши.

"В момента сме спокойни, защото знаем, че се движим в правилната посока. Колкото до травмата, то е ясно че ми се иска Рафа винаги да бъде здрав," допълва той.

Тони Надал също така е на мнение, че е възможно Рафа отново да оглави световната ранглиста един ден. "Възможно е. Рафаел бе на високо ниво през 2012-а. Ако всичко върви добре, имаме нужния късмет и това ще ни позволи отново да спечелим "Ролан Гарос", обяснява той.

Относно допинга в тениса, Тони Надал коментира: "Спокоен съм, защото знам, че Рафаел е тотално чист. Не мисля, че някой може да взима допинг. Ако от ATP смятат за нужно, нека увеличат допинг контрола. Аз обаче не мога да си представя, че някой успява да взима допинг."

Самият Рафаел Надал се очаква да започне новия сезон на демонстративен турнир в Абу Даби в края на декември.

Целта му е да бъде напълно подготвен за първия турнир от Големия шлем - Australian Open, който стартира на 14-и януари 2013-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини