Надал: Ще дам всичко от себе си при завръщането си



27-11-2012 20:27 | Искрен Минчев

Световният номер 4 Рафаел Надал е решен да преоткрие най-добрата си форма при завръщането си на корта през 2013-а. Испанецът се възстановява от сериозна травма в последните месеци.

Той не е играл от Уимбълдън, когато претърпя сензационна загуба във втори кръг от Лукаш Росол. Разбира се тя до голяма степен бе продиктувана от хроничния проблем на Рафа с коляното.

Очаква се 26-годишният състезател да се завърне официално на корта на 27-и декември в Абу Даби, където ще участва в демонстративен турнир.

Самият Рафа признава, че не може да е сигурен дали ще се завърне на 100% след травмата, но е решен да даде всичко от себе си.

"След само седмица тренировки, не може да се очакват чудеса или да се поставят срокове. Следвам начертаните стъпки за възстановяване. Целта ми е да се завърна на нивото от преди травмата и съм сигурен, че ще успея да го постигна.

"Желанието ми е, когато се завърна, да дам всичко от себе си. Ако максимумът на възможностите ми е достатъчен да бъда номер 1, то тогава ще бъда щастлив. Ако е достатъчен да бъда номер 8, то тогава пак ще съм доволен," обясни испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини