В Абу Даби не поканиха Федерер - не бил печелил турнира досега



20-11-2012 19:02 | Станко Димов

Носителят на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер не бе поканен да участва в демонстративния турнир Mubadala World Tennis Championship, който се провежда в периода 29-31 декември в Абу Даби.

По този начин Федерер, който е считан за най-великия тенисист в Оупън ерата, ще пропусне надпреварата за първи път от 2009-а година насам. Организаторите аргументираха решението си с факта, че ще поканят бившите шампиони от надпреварата, която Федерер никога не е печелил.

„Ние обичаме Роджър, той е наш приятел. Той обаче никога не е печелил този турнир и решихме да не го поканим. Вярваме, че това решение е правилно”, сподели Грег Спроул, който е сред директорите на турнира.

Към момента сигурни за участие са Рафаел Надал, който не е играл от лятото насам, шампионът от US Open  Анди Мъри и световният №1 Новак Джокович.

„Страхотно е, че успях да завърша годината като №1 в света и да спечеля за първи път заключителния „Мастърс” в Лондон. Сега ми предстоят няколко седмици почивка, след което искам да се върна на корта и да продължа с победите. Първата ми цел ще бъде да спечеля турнира в Абу Даби”, коментира Джокович.

Именно сърбинът е последният шампион от турнира в Абу Даби. „Направих страхотна подготовка в Абу Даби миналата година, след което спечелих Australian Open. Няма причина да не искам да повторя упражнението”, закани се Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини