Григор Димитров напусна aкадемията Муратоглу, ще се подготвя в Швеция



20-11-2012 15:22 | Станко Димов

Григор Димитров официално напусна академията Муратоглу, оглавявана от вече бившия треньор на българина Патрик Муратоглу. От тази седмица хасковлията официално е част от друга академия – Good To Great, начело на която са бившите тенисисти Никлас Култи, Микаел Тилстрьом и Магнус Норман.

Академията е в Швеция, където българинът ще проведе подготовка за началото на новия сезон и в частност Australian Open. На зеления континент Гришо ще бъде с Микаел Тилстрьом, който ще му бъде треньор в началото на сезона.

„Приветстване Григор Димитров в Good To Great Tennis Academy. Изключително горди сме, че Григор избра да продължи развитието си при нас и с нетърпение очакваме предизвикателството да работим с 48-ия в ранглистата 21 годишен българин. Ще му помогнем да изпълни своите високи амбиции в световния тенис”, гласи съобщението на официалния сайт на Академията.

Кой е Микаел Тилстрьом? В кариерата си на сингъл 40-годишният швед печели 1 титла на ниво АТР. Най-високото му достигане в класацията на сингъл е №39. Далеч по-успешен е скандинавецът в турнирите на двойки, където приключва с 8 титли и рекордно място - №15 в ранглистата.

Тилстрьом е треньор от 10 години, като за този период от време е тренирал някои от най-големите звезди на шведския тенис, сред които Магнус Норман (2003) и Томас Енквист (2004-2005).

Настилката, на която се подготвят тенисистите в академията са твърди кортове.

Любопитното е, че последният швед, направил сериозен пробив в мъжкия тенис – Робин Сьодерлинг, също е бил част от академията, в периода, в който се подготвяше под ръководството на Магнус Норман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини