Муратоглу: Григор може да спечели поне един турнир от Големия шлем



17-11-2012 18:37 | Искрен Минчев

Създателят на едноименната тенис академия във Франция Патрик Муратоглу направи кратък анализ на изминалия сезон.

Той коментира и изминалия финален "Мастърс" в Лондон. "Впечатли ме огромният емоционален заряд свързан с този мач. Джокович стартира лошо, но Роджър му позволи да се върне в срещата. Така че е трудно да се определи кой "заслужаваше да спечели" и "кой всъщност спечели"," коментира Муратоглу.

Французинът направи и кратък анализ на сезона на Новак Джокович и не спести критиките си.

"Трудно е да се анализира годината му, откакто стана номер 1. Той показа по-малко убедителност от 2011-а, което не се очаква от лидер в ранглистата. Въпреки че спечели някои големи турнири, Джокович сякаш няма сигурността, която имаше преди.

"При всички положения 2013-а година ще бъде решителна. Той трябва да се върне на нивото от 2011-а или ще има проблеми," анализира Муратоглу.

Френският специалист не пропуска да коментира и други теми. Той също така е убеден, че Григор Димитров ще може да спечели поне един турнир от Големия шлем.

"Анди Мъри може да печели турнирите от топ 4, но сякаш все е още една крачка зад Надал и Федерер. Дел Потро също трябва да го притеснява. Сред младоците, този който е най-напред е Милош Раонич.

"Той показа вече зрялост и своите оръжия на корта. Сред останалите се отличават Григор Димитров и Йежи Янович, които могат да спечелят поне един от тези турнири," смята Муратоглу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини