Рафаел Надал се връща на корта другата седмица!



15-11-2012 16:54 | Станко Димов

Рафаел Надал и неговите фенове най-после имат повод за усмивки. Бившият №1 в света ще хване отново тенис ракета в левачката и ще излезе на корта за тренировка през другата седмица. Новината съобщи лично треньорът на Рафа – Тони Надал в телефонно интервю за ДПА.

„Другата седмица Рафаел ще направи няколко тренировки. Разбира се те ще бъдат изцяло съобразени с програмата му във фитнеса”, сподели Тони Надал. Той разкри, че в момента не е при най-добрия испански тенисист. „Не, не сме заедно. Той си е неговата къща, аз съм си в моята”.

В петък, събота и неделя на Испания предстои финал за Купа „Дейвис” срещу Чехия, а за разлика от миналата година, когато имаше основна заслуга за триумфа, този път Рафаел Надал няма да е на корта, а пред телевизора. Неговият партньор на двойки обаче – Марк Лопес, ще вземе участие в надпреварата в тандем с Марсел Гранойерс.

„Нещата за Рафаел се развиват добре. Докторите непрестанно следят ситуацията около него. Мисля, че 5-те седмици, които има до началото на следващия сезон, ще бъдат напълно достатъчни за него да се възстанови напълно и да се върне в тура”, каза още Тони Надал.

Очаква се Рафа да се върне на корта в края на декември месец на демонстративния турнир в Абу Даби. Много е вероятно испанецът да не участва в други турнири до началото на Australian Open, където той има да защитава финал от миналата година. 

Припомняме, че Надал не е тренирал пълноценно от края на месец юни, когато получи поредната си контузия в коляното. Най-добрият испански тенисист избра да се възстанови по естествен начин, а не да се подлага на операция, в резултат на което пропусна остатъка от сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини