Мариан Вайда: Мъри ще бъде големият ни съперник догодина



15-11-2012 16:26 | Станко Димов

Треньорът на световния №1 Новак Джокович – Мариан Вайда сподели, че сезон 2012 е бил изключително успешен за сърбина. Според Вайда дори годината е била по-успешна в сравнение с 2011-а, през която Ноле взе 3 титли от Шлема, 5 от „Мастърс 1000” сериите и оглави за първи път ранглистата.

„Ноле успя да защити първото си място в света, което е изключително трудно. В този ред на мисли мога да кажа, че тази година бе по-успешна от предишната, макар и не всичко да се разви перфектно за нас”, коментира Вайда пред сръбските медии.

„Новак се представи забележително на последния турнир в Лондон. Особено хубав бе финалът, в който с Федерер играеха на много високи обороти. Ноле показа забележителна психическа издържливост”, категоричен е Вайда.

„В началото на двубоя Джокович не избра правилната тактика, но след това се поправи и стана далеч по-уверен на корта. Федерер имаше възможност да вземе поне сет, но Ноле показа железни нерви и заслужено се наложи в края”, каза още наставникът на сърбина.

Напълно очаквано Мариан Вайда и Новак Джокович ще продължат съвместната си работа и през следващия сезон. Ето какви ще бъдат и част от целите пред тях.

„Новак е истински спортист, от главата до петите. Той е отдал цялото си сърце и душа на тениса. Той иска да защити първото си място в света, но преди това нашите цели са да се представим максимално добре в турнирите от Големия шлем”, разкри Вайда.

Вайда също така прогнозира, че през 2013-а най-големият съперник на Ноле може да бъде Анди Мъри, а не Роджър Федерер и Рафаел Надал, както бе през последните години.

„Иван Лендъл полага всички усилия, за да направи Мъри съперник №1 на Джокович. Новак обаче е спокоен. Той знае и вярва, че може да продължи напред, независимо от това колко силен е неговият противник”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини