Джокович "отново е в играта", удря го на туризъм



25-03-2010 03:04 | Николай Драгиев

Новак Джокович сподели, че вече си е починал след тежкия турнир в Дубай и мачовете за Купа "Дейвис". Сърбинът е използвал времето след Индиън Уелс за почивка, а не толкова да тренира. Световният номер 2 обаче натърти, че "отново е в играта" и не трябва да бъде отписван.

"Дойдох да видя какво разглеждат туристите тук. Разгледах студията на "Юнивърсъл", плажа, Холивуд, Бевърли Хилс. По принцип нямаме много време да обикаляме забележителностите в различните градове, тъй като сме или на корта, или в хотела," обясни Ноле, който миналата година загуби финала от Анди Мъри.

"Този път имах възможност да разгледам, а не да тренирам толкова интензивно. Имах нужда от това след тежките битки в Дубай и Купа "Дейвис". Използвах времето да си почина и сега отново съм в играта," допълни още той.

Новак призна, че е работил с Тод Мартин върху физиката и най-вече сервиса - неговият най-проблемен елемент в играта. До момента в Маями Джокович има 12 победи и само 4 загуби в участията си.

"Опитах да подобря някои неща в играта ми и най-вече началния ми удар. Имах доста проблеми с него в последно време и да се надяваме да съм го подобрил. Това е сложен процес и изисква време, опитвам да съм търпелив.

"Моята основна цел е да спечеля още един турнир от Шлема този сезон. Ще дам всичко от себе си на "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open. Ако играя толкова силно на клей, както миналата година, имам шансове," поясни сърбинът.

Във втори кръг на надпреварата той ще започне срещу Оливие Рохус, който изненадващо надви Ришар Гаске в първи кръг.

В същото време миналогодишният шампион Анди Мъри смята, че си е взел поуки от загубата в Индиън Уелс от Робин Сьодерлинг. Шотландецът е убеден, че има сили да защити титлата си от миналата година и е обсъдил какво трябва да направи, за да стори това със своите треньори Майлс Маклахан и Алекс Кореча.

"Искаше ми се да спечеля в Индиън Уелс, но не бях отишъл с такава цел там. Говорих с Майлс и Кореча и обсъдихме какво ще предприемем. В момента съм в добра форма, това е важното," каза Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини