Няма шега: Братът на Джокович мечтае да го свали от върха



12-11-2012 16:55 | Станко Димов

Няма шега, няма измама. Кланът Джокович вече има трети представител в мъжкия тенис. Освен Новак и Марко, фамилията вече ще следи изявите и на 17-годишния Джордже, който прави първите си крачки в професионалния тенис. Дотук добре. Тийнейджърът обаче не крие големите си амбиции и мечти на корта, сред които разбира се е и оглавяването на ранглистата. Или с други думи казано – Джордже мечтае да наследи, а защо не и да свали брат си Новак от върха.

„Според мен всеки тенисист иска един ден да бъде №1 в света. Аз не правя изключение. Точно това е моята цел и аз ще дам най-доброто от себе си, за да я постигна. Моята голяма цел е да бъда №1, но като за начало ще трябва да пробия в Топ 500, което си поставям като задача за следващата година”, сподели Джордже Джокович в интервю за Herald Tribune.
Тийнейджърът не крие, че не е никак лесно да излезе на корта, когато носи фамилията Джокович. „Напрежение има и го усещам”, признава Джордже.

„Може би в бъдеще ще става още по-сериозно, но трябва да се справя с напрежението. Избрах тениса в моя живот. Реших изцяло да се посветя на този спорт”.

17-годишният Джордже също така признава, че искрено се възхищава на своя батко Новак. „Гордея се с него и с това, което той е постигнал. Всеки път когато той побеждава настръхвам. Когато аз изляза на корта се опитвам да си спомня всичко, което той е постигнал. Всички тези години на тренировки. Той е любимият ми тенисист, при това не само защото ми е брат, но и защото винаги е позитивно настроен”, разказва Джордже.

Разбира се, че винаги е добре, когато можеш да получиш съвет от състезател бил на върха на ранглистата и заработил повече от $40 милиона от наградни фондове.

„Много пъти съм му искал съвет и той винаги е откликвал. Той ми казва да се концентрирам максимално много и никога да не се предавам на корта. Защо брат ми е толкова успешен тенисист? Защото за него няма значение дали излиза срещу №100 в ранглистата, или срещу Роджър, Рафа или Мъри. Той винаги има една цел – да покаже най-добрия си тенис. Много е важна и неговата настройка за двубой. Когато той излиза на корта никога не мисли какво може да се случи и дали ще загуби, а само как да спечели”, споделя Джордже Джокович.
Към днешна дата роденият през 1995-а година Джордже е №1362 в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини