№1 и №2 в света в директен сблъсък за край на сезона



11-11-2012 23:37 | Станко Димов

Сезон 2012 в АТР ще завърши по мечтан начин. На финала в заключителния турнир в Лондон ще спорят №1 и №2 в света – Новак Джокович и Роджър Федерер. Сблъсъкът стана факт, след като швейцарецът се наложи със 7:6 (5), 6:2 над Анди Мъри във втория полуфинален двубой в зала О2 Арена в Лондон.

„Това беше един специален двубой. Тази година за трети път се изправям срещу Анди в Лондон. Публиката беше невероятна и направи двубоя по-специален за нас”, сподели след успеха Федерер.

„Ще продължавам да тренирам здраво с надеждата, че отново ще имам възможността да играя пред публика като тази. Годината беше невероятна както за мен, така и за Анди, Новак и Рафа. За жалост той (Надал) не е с нас тук в Лондон”, каза още швейцарецът.

В понеделник Федерер ще излезе за своя 8-и финал в заключителния турнир на АТР в последните 10 години. Любопитното е, че в спора за трофея ще се изправи срещу 8-и различен опонент.

Това ще бъде и първи случай от 2010-а насам (Надал и Федерер), когато за титлата ще спорят №1 и №2 в света.

Началото на сблъсъка не вещаеше подобен изразителен успех на „ФедЕкспрес”. Мъри стартира уверено и поведе с 4:2 в първия сет след пробив, с което наелектризира от кеф повече от 17 000 зрители в лондонското спортно бижу – О2.

Федерер обаче демонстрира шампионския си характер и бързо успя да върне пробива – 4:4. Голямото надлъгване в първия сет логично завърши с тайбрек, в чийто край шампионът от миналата година наложи волята си – 7:5 точки. Така след час и една минути игра Федерер поведе в резултата.

От равностойния първи сет нямаше и следа след почивката. 31-годишният Федерер демонстрира страхотен тенис и набързо поведе с пробив – 3:1, след което с втори такъв си подпечата място във финала в понеделник.

По-рано в неделя Новак Джокович победи в 3 сета Хуан Мартин дел Потро и така в понеделник в спора за трофея ще видим двамата най-добри тенисисти в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини