Новак Джокович е първият финалист в Лондон



11-11-2012 18:43 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович е първият, който си гарантира място на финал на заключителния за сезона „Мастърс” турнир на АТР. Това стана факт, след като сърбинът се наложи с 4:6, 6:3, 6:2 над Хуан Мартин дел Потро в двубой, който продължи малко повече от 2 часа.

Аржентинецът Дел Потро има за какво да съжалява, тъй като имаше сет преднина и пробив на сметката си в началото на втория сет, преди да допусне пълен обрат.

Съперникът на Джокович в утрешния финал ще бъде определен по-късно тази вечер, когато на корта ще излязат Роджър Федерер и Анди Мъри.

„Това е първи финал в Лондон за мен, което определено е и крачка напред в кариерата ми. През цялата седмица залата се пръскаше по шевовете. Искам да благодаря на всички, които решиха да ни гледат на живо и направиха двубоите още по-интригуващи. Това значи много за нашия спорт”, коментира след двубоя Джокович.

Хуан Мартин дел Потро започна по-концентрирано днешния двубой и пробивът в подаването на Джокович просто бе въпрос на време. На няколко пъти сърбинът се спаси, но в самия край Дел Потро влезе във впечатляваща серия, спечели 14 от последните 16 точки и заслужено поведе в резултата. Нещо повече – шампионът от US Open 2009 започна с пробив и във втория сет, с което първи докосваше финала в понеделник.

Джокович обаче не случайно е №1 в ранглистата и отново демонстрира класа и характер в най-трудния момент. Сърбинът не само не се пречупи, но успя светкавично да върне пробива за 2:2.

Това подейства стимулиращо на Джокович, който до края на сета, а и спокойно можем да кажем – до края на двубоя, контролираше умело случващото се на корта. Така след 6:3 и 6:2 Джокович стигна до пълен обрат и място на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини