Джокович с впечатляваща победа над Цонга



05-11-2012 23:55 | Искрен Минчев

Новак Джокович стартира с победа финалния "Мастърс" на осемте най-добри. В среща от група "А" той се наложи със 7:6(4), 6:3 над Жо-Вилфред Цонга и така реализира своя девети успех от 14 мача с французина.

По този начин след първите мачове Джокович и Анди Мъри вече имат по една победа в тази група и затвърдиха статута си на фаворити.

Първият сет бе равностоен и логично се стигна до тайбрек след над час игра. Преди това три точки за пробив се наложи да спасява Джокович. Особено критично бе при 5:5, когато Цонга получи два поредни шанса да пробие, но сърбинът показа класата си в този момент и се измъкна от критичната ситуация. От своя страна Цонга не се налага да спасява точка за пробив в своите шест гейма преди тайбрека.

В него Джокович показа класа и бързо поведе с 4:1. Сърбинът не допусна изненада и малко след това затвори след 7:4 точки в своя полза.

Това сякаш се отрази на Цонга, който допусна да бъде пробит още в първия гейм на втората част. Интересното е, че в този гейм французинът спечели едва 1 от 6 точки на първи сервис или 17%, което нямаше как да не му донесе подобен развой. Още в следващия гейм Джокович допусна да губи с 0:30 при свой начален удар, но показа класа и го обърна - 2:0.

Джокович бе изключителен на свой сервис като загуби само 2 точки до 5:3, когато реализира нов пробив в сервиса на Цонга за 6:3 след точно 100 минути игра.

Интересно е да се отбележи, че през настоящия сезон Цонга вече има 13 загуби от 14 мача срещу състезатели от топ 10.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини