Федерер: Ще се радвам да видя Надал отново в игра



05-11-2012 22:48 | Искрен Минчев

Роджър Федерер призна, че отсъствието на Рафаел Надал от заключителния турнир на най-добрите през годината в Лондон, е неприятно не само за феновете на играта, но и за колегите му. Испанецът продължава да се лекува от проблеми с коляното в последните месеци, което не му позволява да се изявява на корта.

От своя страна Федерер трябва да започне участието си в Лондон във вторник срещу Янко Типсаревич.

"Веднъж започне ли турнирът, всеки един от нас забравя всичко останало, което се случва наоколо. Просто забравяш тези неща. Няма съмнение, че жребият ни сякаш е по-лесен, тъй като Рафа е голям шампион и ще липсва на много от феновете. Неговото присъствие щеше да го направи още по-интересен, но от друга страна някои състезатели получават повече шансове," коментира Федерер.

"Очевидно е, че един турнир не може да бъде същият без Рафа, но тези травми се случват от време на време. Желая му всичко най-добро и да се завърне догодина," допълни швейцарецът.

Федерер също така отчете, че Новак Джокович в момента е заслужен номер 1 в ранглистата.

"Реалният номер 1 в света е Новак, така че не мисля че може да има някакъв спор по въпроса," обясни още Федерер, който има близо 300 седмици като лидер в класацията.

"Очевидно е, че Рафа ни липсва, той принадлежи към играта. Ще се радвам да го видя отново в действие, тъй като не сме играли често в последните години заедно," обобщава швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини