Световният №10 спря Григор Димитров в Париж



31-10-2012 15:22 | Станко Димов

Сезон 2012 за Григор Димитров официално приключи. Българинът напусна силния турнир в зала „Берси” в Париж, след като претърпя загуба с 6:7 (4), 2:6 от Хуан Монако.

Това беше трети сблъсък между двамата, а аржентинецът записа трета победа. Гришо има за какво да съжалява, тъй като при 5:4 в първия сет и сервис на Монако пропусна сетбол.

Димитров си тръгва от френската столица с точки за ранглистата, които по всяка вероятност ще му осигурят дебют в Топ 50 от идния понеделник.

Първият сет бе изключително равностоен, като Гришо и Монако сравнително лесно печелеха сервис-геймовете си. Особено категоричен бе българинът, който за целия сет загуби 6 точки на собствен сервис.

Нашето момче има за какво да съжалява, тъй като при 5:4 в своя полза поведе с 30:40 и получи сетбол. Последва обаче страхотно разиграване, което бе завършен от Монако в близост до мрежата. В крайна сметка изходът на първата част се реши чрез тайбрек, в който Монако се наложи със 7:4 точки. Времетраенето на сета – 58 минути игра.

За жалост още в началото на втория сет Хуан Монако успя да пробие подаването на българина и поведе с 3:0 гейма. Мисията за Григор в следващите геймове стана невъзможна, тъй като опитният аржентинец почти не допусна грешка и се поздрави с крайния успех. 

В спор за място в трети кръг Монако ще се изправи срещу осмия в схемата Янко Типсаревич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини