Григор Димитров докосва Топ 50 след нова победа (ВИДЕО)



30-10-2012 13:39 | Станко Димов

Григор Димитров продължава с победния си ход на силния турнир в Париж („Мастърс 1000”). След като записа две безответни победи в квалификациите, нашето момче тръгна с успех и в основната схема. Българинът се наложи със 7:6 (2), 6:2 над опитния австриец Юрген Мелцер след близо час и половина игра.

Така Гришо вече има гарантирани 45 точки за ранглистата, а при нова победа ще добави още толкова. 

Във втори кръг Григор Димитров ще се изправи срещу световния №10 Хуан Монако, срещу когото има 2 загуби от 2 мача до момента.

Двубоят започна отлично за Гришо, който в началото успя да поведе с 3:0 гейма след ранен пробив. В следващите минути нашето момче задържа аванса си и при 5:3 сервираше за сета.

За жалост в най-неподходящия момент Мелцер успя да върне пробива, като дори отрази и сетбол за Димитров. Нови пробиви до края на първата част нямаше и логично се стигна до тайбрек, в който Гришо взе инициативата от самото начало и с няколко отлични печеливши удари наложи волята си – 7:2 точки.

Ако стартът на първата част бе добър за българина, то какво да кажем за втория сет?! След два пробива Димитров поведе с 4:0 и бе само на 2 гейма от крайния успех. Този път обаче нашето момче не трепна и затвори двубоя, с което се класира за втори кръг в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини